top of page

 

 

Kwaliteit

 

 

 

Enkel de beste materialen worden gebruikt voor de juwelen van Madame Chichi. Kwaliteit en duurzaamheid staan hier centraal. Tevens zijn al onze juwelen ook zeer allergievriendelijk.

 

De gebruikte materialen zijn: gold filled en heavy gold plated

 

 

 

- Wat is gold filled?

 

Gold filled komt het allerdichtst bij echt goud in de buurt omdat het even sterk, duurzaam en mooi is. Het betekent dat een laag van 14 Karaat goud mechanisch door hitte en druk aan een basismetaal wordt verbonden tot er een bepaalde dikte van goud is bereikt. Deze dikte moet tenminste 1/20ste van het totale gewicht uitmaken.

 

Alle gold filled juwelen en onderdelen op deze site zijn allemaal 14K gold filled wat dus betekent dat 5% van het gewicht uit 14 Karaat goud bestaat.

 

Bij juist gebruik van uw sieraad, zal het gouden laagje niet afslijten en levenslang meegaan.

 

 

- Wat is  gold plated?

 

Het basismetaal van gold plated juwelen en/of onderdelen is meestal koper, messing of een andere metaal.

 

De duurzaamheid van vergulde juwelen hangt af van hoe dikwijls het juweel gedragen wordt en van de dikte van het goudlaagje. Heel veel juwelen worden maar verguld met een heel dun laagje waardoor dit heel snel afslijt.

 

Alle onze gold plated juwelen en onderdelen  werden verguld met een veel dikkere laag 18 karaat goud  dan de meeste vergulde juwelen zodat deze veel langer zullen meegaan.

 

 

bottom of page